Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átvette a csapatzászlót az MH Altiszti Akadémia új parancsnoka

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: a szerző felvételei |  2020. július 22. 5:13

Ünnepélyes állománygyűlésen vette át az MH Altiszti Akadémia parancsnoki beosztását és a csapatzászlót Frankó Imre ezredes július 21-én, kedden Szentendrén. A rendezvényen a Magyar Honvédség parancsnoka is részt vett.

1596082848

A Magyar Honvédség megújulási folyamata nemcsak gondolkodásmódbeli változtatásokat vonz magával, hanem szervezeti átalakításokat is. A szentendrei MH Altiszti Akadémia parancsnoki beosztását az alakulat kiképzési parancsnok-helyettese, Frankó Imre ezredes vette át a leköszönő Bozó Tibor dandártábornoktól.

Korom Ferenc vezérezredes az új parancsnok beiktató ünnepségén tartott beszédében utalt arra, hogy a megbízott parancsnoki beosztásra olyan embert kerestek, aki szakmailag és emberileg egyaránt zökkenőmentesen tudja átvenni a megkezdett tevékenységet, majd irányítani a munkát és a beosztottakat.  „A vezetőváltás minden szervezet életében mérföldkő. Az Altiszti Akadémia is elérkezett ehhez a mérföldkőhöz. Bozó Tibor augusztustól az újonnan létrejövő Transzformációs Parancsnokság parancsnokaként szolgál majd"- fogalmazott beszédében a Magyar Honvédség parancsnoka.

1596082848

A vezérezredes hangsúlyozta: egy szervezet élére új vezetőt jelölni nem könnyű feladat, hiszen sok szempontot kell figyelembe venni a kiválasztás során. „Frankó ezredes vezetési stílusában meghatározó a parancsnoki gondoskodás és a kiképzés-centrikus szemlélet. Utóbbi dominanciája nélkülözhetetlen az új generáció nevelésében és kiképzésében" – hangsúlyozta a parancsnok. Korom Ferenc vezérezredes beszéde végén köszönetet mondott a leköszönő parancsnoknak, aki hat éven át irányította az alakulat munkáját.

Bozó Tibor dandártábornokot új beosztásának átvételével vezérőrnaggyá léptetik elő. „Megtisztelő volt számomra ez a hat év, amit az akadémia élén eltöltöttem. Az erős akarat minden akadályt leküzd. Erős akarat csak erős hitből fakad" – fogalmazott búcsúbeszédében a dandártábornok, végül gratulált az új parancsnoknak, és sok sikert kívánt a szervezet előtt álló feladatok végrehajtásához.

1596082848

Az átadási ünnepségen – a hagyományoknak megfelelően – az átvevő parancsnok háromszor lengette meg a csapatzászlót. A csapatzászló a hazához, a nemzethez, az eskühöz és a csapathoz való kitartó hűség, valamint a bátorság, a katonai becsület és a bajtársiasság katonai hagyományokban gyökerező jelképe.

„Ezekben a pillanatokban is eszemben van a pályám kezdete, hiszen akkor is a színházterembe vezetett az utam a kapuból. Most, ennyi év után ismét itt lehetek, s mint az Altiszti Akadémia parancsnoka szólhatok önökhöz" – emlékezett az MH Altiszti Akadémia megbízott parancsnoka. „A Magyar Honvédség, illetve az Altiszti Akadémia is olyan történelmi időket, lehetőségeket él, amikor világszínvonalú elvárásokra kell felkészülni és annak maradéktalanul megfelelni. Bízom a vezető állomány és a beosztottak erős, magabiztos hitében, hiszem, hogy az erős, teremteni képes akarat, továbbra is erős hitből fakad" – zárta beszédét Frankó Imre ezredes.

1596082847