Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az államalapításra emlékezve

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2017. augusztus 21. 9:18

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái az államalapítás ünnepe alkalmából Győrben és Szombathelyen egyaránt részt vettek a megyei jogú városok önkormányzatai által szervezett rendezvényeken. De természetesen a laktanyában is megemlékeztek Szent István királyról.

1596037592

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata augusztus 18-án reggel, a Vársétány Szent István lovasszobránál tartott koszorúzási ünnepséget. A rendezvényen dr. Somogyi Tivadar alpolgármester mondott beszédet. A megemlékezésen az alakulat díszőrökkel és koszorúvivőkkel vett részt, Tóth Norbert alezredes, megbízott parancsnokhelyettes pedig koszorút helyezett el az emlékműnél.

1596037592

Az ezred Művelődési Otthonában szintén augusztus 18-án rendeztek állománygyűlést. Somogyi Péter alezredes, az alakulat hadműveleti központjának parancsnoka ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Augusztus 20-a államalapítónkról és rólunk, magyarokról szól, mindarról, ami összeköt minket, s mindarról, amit egymással időről időre meg kell beszélnünk, amire emlékeznünk kell. Közösen."

„István király tetteinek ereje abban rejlett, hogy nélkülözött mindenfajta öncélúságot, sőt ellenkezőleg: biztonságot, hitet, jövőképet adott az országnak"
– mondta az alezredes.

Az ünnepi állománygyűlés elismerések átadásával ért véget. 

1596037592

A szombathelyi ünnepséget augusztus 20-án rendezték a Szent István Parkban. A rendezvényen az alakulat egy díszszakasza is részt vett. A szobornál az ezred nevében Tóth Norbert alezredes, megbízott parancsnokhelyettes helyezett el koszorút.

Fotó: a szerző felvételei