Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egészséges életmódra nevelés is fontos

Szöveg: Horváth Éva Réka százados |  2018. március 9. 11:11

A Handler Nándor Szakképző Iskola egészségnevelési hetének fő programjaként az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság győri 7. kiképzőszázada Sopronban járt, ahol nemcsak az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerről, hanem az egészséges és sportos életmódról is felvilágosítást kaptak a diákok.

1599182913
A kiképzőszázad számos alkalommal látogatott már el a megye oktatási intézményeibe, de ez volt az első alkalom, hogy más megközelítésben kellett átadni az információt az önkéntes területvédelmi rendszerről és a katonákról: ezúttal az egészséggel kapcsolatos ismeretek, tudás és életkészség átadása volt a fő szempont.

Nyilvánvaló, hogy az utóbbi időben nagy változásokon mentek át a fiatalok életmódbeli szokásai. Tény az is, hogy a technikai fejlődés következtében az egész világon csökkent az emberek fizikai aktivitása. Az átlag középiskolai tanuló életéből pedig egyre jobban kiszorul a mozgás.

1599182913
Éppen ezért a kiképzőszázad olyan programot állított össze a tanulóknak, amely az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszeren keresztül mutatta be az egészségszemlélet fontosságát. A közelharc- és önvédelmi ismeretek, továbbá az elsősegélynyújtás-foglalkozások úgy épülnek fel, hogy a fiatalok ne kívülálló szemlélői, hanem aktív részesei legyenek azoknak. A rendezvényt tovább színesítette a szelfisarok és a „katonai szleng" műveltségi vetélkedő.

A program rendkívül népszerű volt a diákok körében, az iskola aulája zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

1599182913