Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az első nap

Szöveg: Budai Anna |  2014. szeptember 17. 17:59

Hetvenkilencen vonultak be szeptember 15-én, hétfőn az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe, hogy megkezdjék a decemberig tartó alapkiképzésüket.

1595979049

Az első nap főként adminisztrációs feladatokkal telt, amely során az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és az alapkiképzés lebonyolításáért felelős alakulat katonái fogadták a bevonulókat.

1595979050

Az adategyeztetést és a felszerelés felvételét követően az újoncok elfoglalták az elhelyezési körleteket és – immár alakzatban – vonultak a Zrínyi Miklós laktanya étkezdéjébe, hogy elfogyasszák az első közös ebédjüket.
A most bevonuló, leendő szerződéses legénységi, valamint pályakezdő tiszti és altiszti állomány – a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós lövészzászlóaljnál létrehozott alapkiképző alegység vezetése alatt – elméleti és gyakorlati oktatáson vesz részt, ezzel felkészülve a katonai pályára. A hadijogi ismeretektől kezdve, a különböző szabályok elsajátításán át, alaki foglalkozások és harcászati kiképzés vár rájuk a következő hónapok során.

1595979050


Fotók: a szerző felvételei