Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az NKE két karán is nyílt napot rendeznek a héten

Szöveg: honvedelem.hu/uni-nke.hu |  2017. január 10. 14:51

Már csak pár napot kell aludni, és kitárja kapuit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) az érdeklődők előtt. Január 13-án a honvédtisztjelöltek napi életével ismerkedhetnek meg mindazok, akik részt vesznek a  Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) által szervezett nyílt napon az egyetem Hungária körúti campusán, január 14-én pedig a Ludovikán várja a látogatókat az Államtudományi és Közigazgatás Kar (ÁKK).

http://uni-nke.hu/hirek/2017/01/09/nyilt-nap-a-hhk-n-es-az-akk-n
1596025861

A HHK nyílt napján bemutatkoznak a kar intézetei, tanszékei és az Egyetemi Központi Könyvtár, de a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium egyes szervezetei is megjelennek majd a rendezvényen. A résztvevők emellett megtekinthetnek számos haditechnikai eszközt, így például egy BTR-80/A típusú páncélozott szállító harcjárművet, egy D-20 ágyútarackot, illetve egy 82 milliméteres aknavetőt is. A szervezők emellett katonai testnevelési és alaki bemutatóval is várják az érdeklődőket, akik a rendezvényen megismerkedhetnek az MH Ludovika Zászlóalj és a honvéd tisztjelöltek napi életével, illetve egy katonai körletet is láthatnak. Az esemény programjai között szerepel a lézerpuska lövészet, makettkiállítás valamint könyv- és térképárusítás is, de egészségügyi alkalmassági tanácsadásra is sor kerül majd.

Az ÁKK nyílt napján a pályaválasztás előtt álló fiatalok az egyetemi hallgatói élet fontosabb pillanataiba is betekinthetnek, valamint részletes tájékoztatást kaphatnak az új államtudományi mesterképzésről is. Az NKE Ludovika Főépületében tartandó eseményen az egyetem és a kar vezetői tájékoztatják a középiskolásokat az intézmény képzéseiről és az egyetemi campus fejlesztéséről. Az előadások mellett bemutatkoznak majd az egyetemi szakkollégiumok, a doktori iskolák és a hallgatói önkormányzatok is. A résztvevők a felvételi információk mellett tájékoztatást kapnak a többi között a szakmai gyakorlati és a nemzetközi lehetőségekről, valamint a diákhitelről is. A leendő hallgatók bemutató órákon vehetnek részt, majd bejárhatják a történelmi hagyományokkal rendelkező Ludovika Főépületet és megtekinthetik az Orczy úti kollégiumot is.

A képzésekről részletes információ elérhető a felveteli.uni-nke.hu oldalon.