Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balatonőszödön tanácskoznak a Visegrádi Négyek vezérkarfőnökei

Szöveg: Honvéd Vezérkar |  2014. június 11. 16:57

A Visegrádi Együttműködés magyar elnökségének katonai zárásaként kétnapos tanácskozáson, Balatonőszödön találkoznak a Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország vezérkarfőnökei  június 11-12-én.

1595973629
Petr Pavel vezérezredes, Mieczyslaw Gocul altábornagy, Milan Maxim altábornagy és dr. Benkő Tibor vezérezredes

Petr Pavel vezérezredes, cseh; Mieczyslaw Gocul altábornagy, lengyel; és Milan Maxim altábornagy szlovák vezérkari főnök, valamint dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök találkozójának célja, hogy a V4 elnökség Szlovákiának történő átadása előtt áttekintsék a magyar elnökség egy éve alatt a katonai együttműködés terén elért eredményeket.

A tárgyalási témák között emellett kiemelt helyen szerepel a 2016-ban felállítandó V4 EU harccsoport aktuális kérdéseinek a megvitatása, valamint a közös kiképzési rendezvények, gyakorlatok megbeszélése.

1595973629
Áttekintik a magyar elnökség egy éve alatt a katonai együttműködés terén elért eredményeket

A Visegrádi Országok és Ukrajna közötti regionális együttműködés megerősítése érdekében a tanácskozáshoz este csatlakozik Mykhaylo Kutsyn altábornagy az ukrán hadsereg vezérkarfőnöke is. A vezérkarfőnökök holnap a V4-csoport és Ukrajna együttműködésének aktuális kérdéseit tárgyalják meg.

1595973630
A tárgyalási témák között emellett kiemelt helyen szerepel a 2016-ban felállítandó V4 EU harccsoport aktuális kérdéseinek a megvitatása


Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária