Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bázismikulás

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. december 7. 20:42

Gyerekek szállták meg december 6-án, szombaton délelőtt a kecskeméti repülőbázist. Kilenc óra körül kezdtek gyülekezni a legénységi étkezdében, majszolták a zsíros kenyeret és a süteményeket, itták a teát, megnéztek egy színielőadást, aztán végül a Mikulás is megérkezett.

1595984115

Vidám, játékos délelőtt várta az apróságokat szombaton az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A több mint százötven zsibongó, szüleiket ráncigáló kis vendégnek dr. Szabóné Haklár Anita zászlós, a programot szervező humánrészleg munkatársa mutatta meg, hogy hol festik a csillámtetkókat, merre vannak a rajzasztalok, merről jön a vattacukor illata, és ki árulja azokat a színes lufikat.

1595984115

A Mikulás érkezése előtt a gyerekek még végigizgulták a Grimm-busz Színház „Mikulásmese" című előadását, amikor pedig a hangulat a tetőfokra hágott, betoppant a várva várt idős vendég. Aztán az is gyorsan kiderült, hogy a legutóbbi találkozás óta eltelt egy évben minden gyerek szófogadó volt, rendesen viselkedett, sosem bántotta a kistesóját, a szekrényében pedig példás rendet tartott – tehát valamennyien megérdemelték az ajándékot.

1595984116

A Mikulással történt találkozóra a Puma Egyesület javaslatára meghívták a legendás 101. „Puma"-század két egykori vadászpilótáját, Szentiványi János nyugállományú alezredest és Frankó Endre nyugállományú főhadnagyot, valamint a nemesvidi Hóy Tibor Általános Iskola huszonnyolc alsós kisdiákját is. Molnár Tibor őrnagy, vadászpilóta elmondta: rendszeresen találkoznak a Somogy megyei kisközség lakóival, akik minden évben kegyelettel tisztelegnek a település határában lezuhant Hóy Tibor szakaszvezető emléke előtt. Az egykori 101/I. honi vadászrepülő-osztály 3. vadászrepülő-százada pilótájának Messerschmitt Bf 109-es típusú gépét 1944. november 5-én amerikai harci repülőgépek lőtték le. A helyi általános iskola a 21 éves korában hősi halált halt fiatalember nevét viseli, az egyesület a faluval még néhai Hegedűs „Gege" Ernő alezredes kezdeményezésére vette fel a kapcsolatot.

1595984116

Fotók: a szerző felvételei