Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bevonultak

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. február 2. 18:19

Megtörtént az idei év első bevonulása: csaknem kilencvenen újonc – szerződéses legénységi állományú katona, valamint szerződéses pályakezdő tiszt és altiszt – lépett be február 1-jén, hétfőn reggel a szentendrei MH Altiszti Akadémia kapuján.

1596008131

A tizennégy hetes alapkiképzésre érkezők – miután az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársainál elvégezték a szükséges adategyeztetést – a leendő alakulataik személyügyeseinek aláírták a szerződéseiket.

A bevonulók ezt követően általános orvosi és fogorvosi vizsgálaton vettek részt, illetve megkapták a kötelezően előírt védőoltásokat is.

1596008132

A bevonulók számára a „katonává válás" következő lépcsőfoka a ruházati anyagaik – azaz a gyakorló ruházat, a bakancs, a sapka, az esővédő és a málhazsák – átvétele, illetve a szálláshelyeik elfoglalása volta.

Az újoncok az előttük álló három és fél hónapban az alakulat Mecséri János Kiképző Osztálynál szerzik meg a katonai élethez szükséges legfontosabb ismereteket, majd ezt követően – a tervek szerint május első felében – ünnepélyes katonai esküt tesznek.

1596008132

Fotó: a szerző felvételei