Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Biztonság, honvédelem, haderő

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2019. május 3. 9:31

A Budapesti Műszaki Szakképzési CentrumThan Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában folytatódott a Biztonság, honvédelem, haderő című előadássorozat május 2-án, csütörtökön.

1599201861
A két, 11. évfolyamos osztály számára megtartott előadáson Krajcár Dániel hadnagy, az MH Budapest Helyőrség Dandár honvéd díszzászlóaljának megbízott századparancsnok-helyettese mutatta be a saját pályáján keresztül a katonai hivatást, illetve a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot, míg Szabó Ádám Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója biztonságpolitikai összefüggésekről, Magyarország NATO-ban betöltött szerepéről beszélt.

A Roadshow kezdeményezője, civil együttműködője az ICDT, ők delegálják a civil előadókat, akik nemzetközi tanulmányok szakos hallgatók.

1599201861

A sorozat egy tavalyi, ugyanebben a témában tartott nemzetközi konferencia nyomán indult el a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály szervezésében. Az akkori szimpózium ugyanis annyira sikeres volt a résztvevő egyetemisták körében, hogy a főosztály tizenöt felsőoktatási intézményben szervez eszmecserét a Magyar Honvédségről, valamint a Magyarországot érintő védelempolitikai aktualitásokról.

1599201861

A roadshow április közepén kezdődött a Pécsi Tudományegyetemen, ezt követte a két fővárosi intézmény, ahol Peterson Márk hadnagy, az MH Anyagellátó Raktárbázis Logisztikai Századának szakaszparancsnoka tartott előadást, majd ezeket követte a Milton Friedman Egyetemen és a Corvinus Egyetemen. A mostani az idei tanév utolsó állomása volt, a roadshow szeptemberben folytatódik újabb tíz helyszínnel. A programsorozat elsődleges célja, hogy felkeltse az érdeklődést a honvédelem és egy biztonságos társadalom felépítésének ügye iránt.

1599201862

Fotó: Tischler Zoltán