Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bővültek a központi logisztikai képességek

Szöveg: Tószegi Péter őrnagy |  2014. március 2. 18:02

Az MH Logisztikai Központ parancsnoka, Baráth István dandártábornok az értékelő-feladatszabó értekezleten a pozitív változások közt említette a központi logisztikai képességek bővülését, ezen belül is a hímző műhely kialakítását és a méretes szabóság bővítését.

1595967914

A hímző műhely feladata a Magyar Honvédség állományának hímzett államjelzőkkel, névfeliratokkal történő ellátása

Az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Budapest, Lehel utcai objektumában 2014. évben kezdte meg működését a hímző műhely. A 2 fős csoport feladatai közé tartozik a Magyar Honvédség állományának hímzett államjelzőkkel, névfeliratokkal történő ellátása. A gyártás megkezdésével várhatóan rövid időn belül megszűnik az ellátó pontokon a HUNGARY és hímzett név feliratok régóta tapasztalható hiánya. A későbbiekben a szakállomány feladatai rendfokozati jelzések, sapkajelvények és csapat karjelzések gyártásaival is bővülnek.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség felső vezetése részére a reprezentációs feladatokhoz szükséges öltönyök, lábbelik magas minőségi színvonalon, mérték után történő készítését az MH ARB méretes szabóság végzi. Kapacitásának közelmúltbeli bővülése komoly eredményként értékelhető, melynek köszönhetően – varratási szolgáltatásaival, mérték utáni ruházati termékek készítésével és az igényjogosult állomány körének kiszélesítésével – rövid időn belül jelentősen csökkenthetőek lesznek a ruházati konfekcionálásra fordított beszerzési költségek.

1595967914

A gyártás megkezdésével rövid időn belül megszűnik a HUNGARY és hímzett név feliratok régóta tapasztalható hiánya

Fotó: Hajduk Gyula zászlós

Címkéklogisztika