Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Budapesti alakulatokhoz látogattak a katonai attasék

Szöveg: Konkoly Dávid |  2014. április 18. 15:53

Az éves attaséfoglalkoztatási terv keretében több budapesti helyszínre látogattak el a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék a napokban. Megtekintették az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központot, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárt, a Magyar Védelmiipari Szövetséget, valamint a HM EI Zrt.-t.

1595970615

A 32. Nemzeti Honvéd Díszőrség látványos dinamikus és statikus bemutatóval várta a látogatókat

Az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban Farkas Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka tájékoztatta az attasékat a központ feladatairól és eddigi szerepvállalásairól, majd a vendégek statikus és dinamikus bemutatókon ismerhették meg az alakulat tevékenységét.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál Baráth Ernő ezredes, törzsfőnök mutatta be az alakulatot. Az attaséknak lehetőségük volt megtekinteni a központi zenekar, a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, valamint a Maléter Pál Rendészzászlóalj bemutatóját.

1595970615

A vegyivédelmi információs központ katonái mintagyűjtési munkafolyamatot mutattak be az attasétestület számára

A Magyar Védelmiipari Szövetségnél tett látogatásuk során az attasék hasznos információkhoz jutottak a hazai hadtechnikával foglalkozó vállalatok termékeiről és piaci lehetőségeiről.

A HM EI Zrt.-nél a telepíthető gyorsdiagnosztikai laboratóriumot mutatta be az attasétestület tagjainak Balázs Péter mérnök őrnagy, a laboratórium parancsnoka. 

1595970616

A telepíthető gyorsdiagnosztikai laboratórium, a HM EI Zrt. fejlesztésében

Fotó: a szerző felvételei

Címkékattasé