Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Célkeresztben a felderítő képesség

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy | Fotó: a szerző |  2019. szeptember 25. 9:32

A Rejtett Portya 2019 gyakorlat szakmai napján a Magyar Honvédség szervezeteinek vezető állományát és felderítő szakembereit fogadta az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred.

1596069081

Az eseményt Kajári Ferenc dandártábornok, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökség csoportfőnöke nyitotta meg, majd Hajnal István ezredes, a felderítő ezred parancsnoka köszöntötte a résztvevőket. A program során a huszonnégyesek bemutatót tartottak az újonnan érkezett és a rendszeresített felderítő eszközeikről, a gyakorló állomány vezetői pedig ismertették az ideiglenesen kialakított ISR felderítő alegység feladatait, elért eredményeit, illetve a szerzett felderítési adatokat.

1596069081

A háromhetes komplex felderítő szakharcászati gyakorlat során a katonák jelenleg második alkalommal gyakorolják a 72 órás folyamatos feladat-végrehajtást, mely során valósághű „bejátszásokra" reagálva kell döntéseket hozniuk és cselekedniük. A szakmai nap célja az volt, hogy a honvédség alakulatainak parancsnokai és felderítő szakemberei, valamint az egyéb honvédségi szervezetek vezetői a helyszínre látogatva teljes képet kaphassanak arról, hogy éles helyzetben a felderítők milyen szaktevékenységgel tudják őket támogatni.

1596069081
Címkékfelderítő