Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Csak a tehetség és a tettek számítanak”

Szöveg: Snoj Péter |  2014. július 14. 18:11

Második alkalommal kezdődött meg az Esély Tábor a szentendrei MH Altiszti Akadémián. A honvédség iránt érdeklődő roma vagy hátrányos helyzetű fiatalok négynapos kiképzését Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

1595975472

„A Magyar Honvédség a kiteljesedett embert és az emberi értékeket szem előtt tartó intézmény. Csak a teljesítmény és az elvégzett munka, a tehetség és a tettek számítanak" – fogalmazott Kun Szabó István a megnyitóünnepségen. Hozzátette: nem létezik olyan mentség, amely okot adhat bármiféle megkülönböztetésre, a honvédség biztos karriert és kiszámítható jövőt nyújt mindenkinek, aki tenni akar a hazájáért. „A haza védelme nemzeti ügy. Ha valaki erre az útra lép, olyan közösségben találja magát, ahol jelen van a bajtársiasság, a csapatszellem és a közös tenni akarás" – fogalmazott a vezérőrnagy.

A július 14-én kezdődött tábor célja, hogy a saját útkeresésük korában lévő, hátrányos helyzetű fiatalok képet kapjanak arról, milyen lehetőségeket is tud számukra nyújtani a Magyar Honvédség. A négy nap alatt a fiatalok betekinthetnek a katonák hétköznapjaiba és kipróbálhatják magukat a katonai élet fizikai erőpróbáin.

1595975473

A honvédség iránt érdeklődő gyerekeket Várnai Márton, az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese is elkísérte. Mint beszédében elmondta, az ilyen rendezvények óriási lehetőséget nyújtanak a roma és a hátrányos helyzetű ifjak számára. „Azért vagytok itt, hogy megismerjétek a honvédség belső rejtelmeit, és el tudjátok dönteni, a jövőben kívánjátok-e ezt az életformát választani. Örülnék, ha minél többen választanátok ezt a kiszámítható, biztos életpályát. Ma ez az egyik legkiemelkedőbb lehetőség" – mondta.


Fotó: Rácz Tünde