Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatünnep a tűzszerészeknél

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2018. június 30. 16:56

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred megalakulásának 17. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést június 28-án, csütörtökön.

A budapesti Irinyi János laktanyában tartott ünnepségen az alakulat volt parancsnokai és a rendvédelmi, valamint a társadalmi szervezetek képviselői mellett Kiss Ferenc ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár törzsfőnöke és Varga Zsolt alezredes, a Honvéd Vezérkar Haderőtervezési Csoportfőnökség Fegyvernemi Képességfejlesztő Osztály kiemelt főtisztje is megjelent.

1599189766

Szilágyi Zsolt alezredes, az alakulat parancsnokának ünnepi gondolatait követően Schmidt Zoltán dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott törzsfőnökének köszöntőlevelét olvasták fel. „Úgy gondolom, önök bizonyítottak már a múltban és bizonyítanak napjainkban is tettrekészségükről. Ezt példázza, hogy a tűzszerész ügyelet idén is több mint ezer bejelentést kapott országunk minden szegletéből. Munkájuk átnyúlik hazánk határain túl is a különböző békeműveleti szerepvállalások során. Sőt, a Magyar Honvédség elé háruló egyik legnagyobb feladatból is kiveszi a részét az ezred, vagyis a Közös Akarat feladat végrehajtása során önök is óvják országunk határait. A mai nap ugyan ünnep, de nem szabad elfelednünk azokat sem, akik most nem lehetnek itt köztünk. Sajnos ez a hivatás, amit magukénak választottak, az előírt óvintézkedések és a kiemelten magas szintű szaktudás mellett időnként követel áldozatokat. Adózzunk a hőseink emléke előtt, akik a legdrágábbat áldozták fel szolgálatteljesítés közben, mégpedig az életüket" – írta levelében Schmidt Zoltán dandártábornok.

1599189766

A csapatünnepen Szilágyi Zsolt alezredes gratulált Bagi Szilárd őrnagynak, akit Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök az ezred parancsnokhelyettesévé nevezett ki, s ezzel egyidejűleg alezredessé léptetett elő.

1599189766

Fotó: Ivanyik Alexandra törzsőrmester