Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csatatérré változott Várpalota

Szöveg: MH HFKP | Fotó: Ranyák Eszter |  2019. október 31. 18:21

A „Csak még egyszer előre” című, 2017-ben bemutatott film folytatását forgatták az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterén, Várpalotán, az elmúlt hétvégén.

1596071229

Az első világháború idején játszódó film néhai Sipos Gyula altábornagy, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred névadója és a fehérvári bakák 1919-es történetét fogja bemutatni. A mozi egy rövid visszatekintést ad az első világháborús küzdelmekről is, amelyhez segítségül Burján Zsigmond, a film rendezője ezúttal is Jásdi Balázst, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Osztály hagyományőrzőjét kérte fel. Feladata a helyszín teljes berendezése, a színészek felkészítése, a korhű alegység irányítása volt.

1596071229

A jelenetben részt vettek a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) hagyományőrzői, akiket dr. Zöllei Zoltán nyugállományú alezredes, katonai közelharc- és kézitusa-szakértő, valamint Kovács Viktor közelharc-specialista készített fel. A fegyverek karbantartását Bujtás Róbert fegyvermester vállalta, a jelenetekben füzéri és tapolcai hagyományőrzők is közreműködtek.

1596071229