Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Csodaszarvas” a Vadgasztronómiai Fesztiválon

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. szeptember 8. 9:24

A Magyar Honvédség szakácscsapata első helyezést ért el a tizenegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon, Soponyán, szeptember elején.

1596038474

A fesztiválon a fő versenyszám a Vadételek asztala nevet viselte, amelyben kategóriánként díjazták az első három helyezettet. A versenyzőknek bográcsban kellett elkészíteniük az ételeket, főzhettek vaddisznóból, muflonból, őzből, illetve szarvasból.

Azt, hogy melyik csapat, melyik kategóriában indult, sorsolás döntötte el. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál szolgáló szakácscsapatnak, – amelynek tagja volt Sümegi Zoltán százados, Kontra József szakaszvezető, Balázs Gergő, Gulyás Károly, Rózsa Mária, Lukács Péter, valamint Juhász László – szarvas húsból kellett ízletes falatokat varázsolnia.

1596038474

A több évtizedes múlttal rendelkező, hazai és nemzetközi sikereket elért csapat ezen a fesztiválon immáron harmadszorra szerezte meg az első helyezést. A szarvas kategóriában indult nyertes menü a következő volt: szarvashúsból készült vargányás – citromos savanyú vetrece, baconszalonnában sült konyakos aszalt szilvával töltött borókás szarvas vagdalt, szalvéta gombóccal, vajon párolt sárgarépával, valamint cukkínivel és brokkolival.

1596038475

Fotó: Sümegi Zoltán százados