Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Diákok 24 órás „szolgálatban”

Szöveg: Szolnoki István hadnagy |  2017. október 23. 14:43

Szolnokon, a Széchenyi István Gimnázium tornatermében a napokban immár tizenhetedik alkalommal szervezték meg a nagy sikerű Aludj máskor 24 órás vetélkedőt.

1596040298

A rendezvényen részt vevő iskolák diákjai számos ügyességi-, logikai- és sportfeladatban feszültek egymásnak. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szolnoki katonái lézerpuska-lövészettel, statikus fegyverbemutatóval, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái repülőgép-szimulátorral tették terepmintájúvá a tornaterem északnyugati sarkát. Mind a lövészettel, mind a szimulátorral értékes pontokat szerezhettek a csapatok, amelyeket – a jelenlévő egyenruhások elmondása alapján – meglepően jól teljesítettek, sőt, akadt közöttük olyan ifjú hölgy is, akinek az AK-63-D hatástalanított gépkarabély szét-összeszerelése harmincnégy másodperc alatt sikerült. 

1596040299

Végül a nagy sikerű lövészet eredménye előre vetítette a verseny végeredményét is, hiszen mindkettőt rendkívül szoros hajrával a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium nyerte. Az egynapos és egyéjszakás játékon természetesen az MH KIKNYP toborzói ismertették a katonai tanulmányok és szolgálat jelentőségét, lehetőségeit, értékeit is az érdeklődők számára. A diákok rengeteget kérdeztek, minden részlet érdekelte őket.

Fotó: Horváthné Halász Klára őrnagy