Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dorogi nyílt napon tájékoztatott a Magyar Honvédség

Szöveg: Fojtik Ádám Iván hadnagy |  2015. november 23. 18:37

November 19-én tartotta nyílt napját a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola. Mivel az iskola részt vesz a KatonaSuli-programban, ezért meghívták a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság tatabányai 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, valamint a székesfehérvári 3. Katonai Igazgatási Központ munkatársait is.

1596004512

A program 8.30-kor kezdődött a dorogi Művelődési Házban, ahol az iskola igazgatónője, Wágnerné Gálicz Katalin tartott előadást a 8. osztályos diákoknak a felvételi rendszerről és az iskoláról. Ezt követően Fojtik Ádám Iván hadnagy, az MH HKNYP 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda beosztott tisztje tartott rövid ismertetőt a KatonaSuli-programról, majd a rendőrség képviselője beszélt a belügyi rendészeti képzésről.

1596004513

Ezután a rendezvény az iskolában folytatódott, ahol 6 állomást alakítottak ki. Kettőt a rendőrség, kettőt a honvédség, kettőt az iskola számára. Kismóni János tanár úr, az iskolában a KatonaSulival megbízott vezető tanár vezetésével az érdeklődőket „szakaszokra" bontották, és úgy látogatták végig az egyes állomásokat. A honvédség egyik állomásán FlyJet repülőgép szimulátort próbálhattak ki a diákok, a másikon a honvédségben rendszeresített, de hatástalanított fegyverekkel ismerkedhettek meg. Közben a kollégák válaszoltak a felmerülő kérdésekre is.

A rendezvény végén a katonák lehetőséget biztosítottak a középiskolás, katonasulis tanulóknak, hogy gyakorolhassák az AK-63 D gépkarabély és a PKM géppuska részleges szét- és összeszerelését is.

1596004513

Fotó: Dobó Tamás zászlós