Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségmegőrző program a Balatonon

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. július 11. 12:10

A Magyar Honvédség Egészségmegőrző Programja érkezett csütörtökön Balatonakarattyára, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapjára. 

1596016551

A strandon felállított sátor körül nagy volt az érdeklődés. Felnőttek és gyerekek egyaránt lelkesen igyekeztek kitölteni a tízféle témakörben készült totókat, melyek többek között a táplálkozásról, folyadékbevitelről, uv sugárzásról, sportolásról, az alkoholfogyasztásról, a drog és dohányzás hatásairól tettek fel kérdéseket. A program célja kettős, egyrészt a megelőzés, ugyanakkor ismeretekkel is gyarapodnak a tesztek kitöltői. Például tudjuk-e, földünk vízkészletének hány százaléka ivóvíz? Sportolás közben mit veszít a szervezetünk, illetve mit kell pótolnunk? Hány liter víz jut naponta egy főre hazánkban? Hogyan számítjuk ki a testtömeg-indexünket?

1596016551

A kitöltött kérdőíveket az MH Egészségügyi Központ munkatársai javították ki, majd az esetleges helytelen válaszokra magyarázattal is szolgáltak, felhívva a figyelmet a helyes életmódra, egészséges táplálkozásra. S ha már sikeresen megválaszoltuk, hogyan kell kiszámolni a testtömeg indexet, meg is mérték, hogy a megfelelő értékhatáron belül vagyunk-e. Ennél tovább is merészkedhetett az érdeklődő, hiszen a következő mérés már azt mutatta meg, hogy a kedvező testtömeg összetételből hány százalék a testvíz és zsírarány, valamint az izomtömeg.

A totó sikeres kitöltése után a jutalom sem maradt el: felnőtt és gyermek egyaránt választhatott magának a praktikus ajándékok közül.
Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ Egészségnapja keretében lehetőség volt véradásra is az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében, valamint előadást hallhattak az érdeklődők a belső energiaszint helyreállításáról is.

1596016552

A szerző felvételei