Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy életmű elismerése

Szöveg: Snoj Péter |  2018. április 15. 6:51

Hevesy György-emlékülést rendeztek a Magyar Tudományos Akadémián április 14-én, szombaton. Az eseményen az életpályájáról előadást tartó dr. Szilvási István, az MH Egészségügyi Központ Nukleáris Medicina Osztály főorvosa átvehette a Hevesy-életműdíjat.

1599185207
A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya Orvosi Diagnosztikai Tudományos Bizottsága és a Hevesy György Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság közös szervezésében megrendezett emlékülésen dr. Szilvási István tudományos előadásában sorra vette munkásságának főbb pontjait. Mint felidézte, ötven éve dolgozik a nukleáris medicina pályáján, ebből az utóbbi egy évtizedet a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában töltötte el.

1599185208
Az Egészségügyi Szakmai Kollégium alelnöke, aki saját magáról, mint „sugaras emberről" beszélt, korábban már olyan elismeréseket is átvehetett, mint például a Honvédelemért Kitüntető Cím második fokozatát és a Hevesy György-emlékérmet. Szakmai munkái mellett dr. Szilvási István több alkalommal is kamatoztatta irodalmi vénáját, eddigi élete során számos könyv és cikk fűződik a nevéhez.

A rendezvény végén az MH EK Nukleáris Medicina Osztály osztályvezető főorvosa munkássága elismeréséül átvehette a Hevesy-életműdíjat.

1599185208
Fotó: a szerző felvételei