Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy gyakorlás sikere az alapos felkészülés

Szöveg: Birovecz István alezredes és Varga Bernadett zászlós |  2014. szeptember 29. 22:52

Az MH Kiképzési és Doktrinális Központ szervezésében a napokban hajtották végre az Alapos Bázis  2014 elnevezésű törzsgyakorlást megelőző felkészítő foglalkozást.

A foglalkozást Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka nyitotta meg. Hangsúlyozta: a felkészítő foglalkozás célja egy olyan ismeret- és tudásszint kialakítása a végrehajtó, alájátszó és irányító állomány részére, amely biztosítja az Alapos Bázis 2014 törzsgyakorlás sikeres végrehajtását.

A felkészítő foglalkozáson nyolcvanan vettek részt, számukra bemutatták a Honvédelmi Ágazati Döntési Rendszer (HÁDR), a Közigazgatási Döntés-előkészítési Rendszer (KDR), az MH Műveleti Vezetési Rendszere (MVR), valamint az Egységes Felderítő Rendszer működését.

1595979679

Emellett előadás hangzott el a törzsgyakorlás koncepciójáról, a kialakított forgatókönyvről, a kialakítandó úgynevezett fő esemény és fő incidens listáról, a tapasztalat-feldolgozásról, a törzsgyakorlás híradó-, informatikai-, valamint valós biztosításáról.

A mostani felkészítő foglalkozást szeptember első hetében saját, önálló felkészülés előzte meg, amely során a végrehajtó, alájátszó és irányító állomány felkészült a Hatályos Műveleti Eljárások, a HÁDR szabályzók, valamint egyéni munkajegyeik alapján a feladataik végrehajtására.