Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy nap a Ludovikán

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2016. november 27. 11:35

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 11 végzős növendéke látogatott el a MH Ludovika Zászlóaljhoz a napokban, hogy testközelből figyelhessék meg a honvéd tisztjelöltek egy napját.

1596023775

A középiskolások – miután elfoglalták körleteiket – találkoztak Sári Szabolcs alezredessel, a zászlóalj megbízott parancsnokával és feltehették neki kérdéseiket.

A fiatalok nem érkeztek felkészületlenül, hiszen két héttel ezelőtt az „Alma Mater +" program keretében a katonai szervezet személyügyi főnöke tartott tájékoztatót az egyetemi felvétel katonai sajtosságairól.
Sári alezredes kérdésére – miszerint: „miért szeretnének a katonai felsőoktatásban tovább tanulni?" – mindannyian kész válaszokkal érkeztek.

1596023775

A leendő tisztjelöltek részt vettek egy alaki foglalkozáson, megismerkedtek a zászlóalj múltjával, körbejárták a laktanyát.

Másnap reggel Zsiros Tamás törzszászlós, a zászlóalj vezénylő zászlósa még pirkadat előtt reggeli tornát tartott a tisztjelölteknek, amihez természetesen a 11 debreceni középiskolás is csatlakozott.

1596023775

Elutazásuk előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar tanulmányi osztály munkatársai tájékoztatót tartottak a felvételi eljárás folyamatáról.

1596023776

Fotó: a szerző felvételei