Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy nemzet, egy szív

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. október 22. 17:47

„Rá kell ébrednünk, hogy származástól, párthovatartozástól, vagyoni helyzettől függetlenül elsősorban valamennyien magyarok vagyunk. Egy nemzet, egy szív. Csak egy nemzetként védhetjük meg szabadságunkat, lábalhatunk ki a válságból, tervezhetünk jövőt magunk és utódaink számára” – mondta Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka október 19-én.

A „királynék városában" települt katonai alakulatok (MH 54. Veszprém Radarezred, MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, valamint az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó- és Érdekvédelmi Központ) közös ünnepi állománygyűléssel emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről.

1595943378

Zentai László ezredes beszédében kiemelte: a forradalom eszméit ideig-óráig el lehetett titkolni az emberek elől, „ám a történelem bizonyította, hogy idővel az igazság felszínre kerül."

„Hajtsunk ma fejet a nemzeti egység, a mártírok, Nagy Imre és társai, a pesti srácok, a vidéki értelmiség és a munkás-, parasztemberek előtt, akik egy jobb életért, a szabadságért, a mi jövőnkért küzdöttek. Épp ezért feladatunk, sőt, kötelességünk az emlékezés. 1956 szelleme, a felállított mérce ugyanis ma is kötelez" – fogalmazott a radarezred parancsnoka.

Az állománygyűlésen Zentai László és Szücs József mérnök ezredes, az MH LVIK parancsnoka elismeréseket adtak át.

Fotó: Szabó Péter Dániel