Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy példaértékű életút

Szöveg: Horváth Zoltán |  2015. március 8. 9:40

Családtagjai és tisztelői jelenlétében rendeztek megemlékezést vitéz Both Béla nyugállományú dandártábornok halálának 14. évfordulójára alkalmából március 6-án, pénteken Szombathelyen, a Jáki úti temetőben. 

Az ünnepséget Berta Tibor ezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynökének szavai vezették be.
„Both Béla az Istentől kapott tehetségét egész életében megfelelően használta fel. Szálfaegyenes derékkal viselte mindazt, amit a sors kimért a számára. Tette ezt a fronton, a hadifogságban és a recski munkatáborban is" − fogalmazott Berta Tibor, aki külön örömének hangot amiatt, hogy a megemlékezésen nagyon sok fiatal is megjelent.

1595988971

„Both Béla egy igazi ludovikás katonatiszt volt, egy igazi polgári úriember, akinek lelkében mindig az volt, hogy a jövőt kell építeni" − zárta szavait Berta Tibor.

A megemlékezésen Téglás Gyula alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály Centenáriumi Programirodájának vezetője idézte fel Both Béla életútját. Elmondása szerint az egykori dandártábornok példaértékű életutat tudhat magáénak. Egész élete példaként szolgálhat valamennyi fiatal számára.
„A hazaszeretet és becsületesség hatotta át minden cselekedetét. Ennek pedig a mai napig üzenetértéke van" − mondta Téglás Gyula alezredes.

A megemlékezés végén a megjelent társadalmi szervezetek képviselői megkoszorúzták Both Béla síremlékét. Többek között Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, valamint Harangozó Bertalan kormánymegbízott is elhelyezte a megemlékezés virágait az egykori dandártábornok sírjánál.

1595988971

Fotó: Benkő Sándor