Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Egy ügyért dolgozunk”

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2017. november 9. 15:57

A megyei védelmi bizottság titkárságának szervezésében a napokban hivatalos látogatást tettek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, valamint a helyi védelmi bizottság tagjai az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

1596040920

A megkeresés fő célja – a bázis képességeinek megismerésén túl – a katonai ismeretek bővítése volt. A látogatók betekintést nyertek a repülésirányítók munkájába, megnézték az oktatási központ tanhangárjában található gépeket, alkatrészeket. Az oktatási rendszerrel kapcsolatos kérdéseket Nyitrai Csaba alezredes, központparancsnok válaszolta meg. A Repülés Felkészítő Főnökség előadója kiemelte: a szimulátorok jelentősége nem csak az oktatásban, de a toborzásban is felbecsülhetetlen.

Dr. Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka rámutatott: ezen látogatások nagyon fontosak, ezért a közös munka kapcsán elkötelezett támogatásáról biztosította a védelmi bizottságok tagjait. „Egy ügyért dolgozunk. Nem csak a haza védelme terén, hanem a természeti csapások, az ipari, környezeti és légi katasztrófák következményeinek felszámolásában is" – mondta.

1596040920

Fotó: a szerző felvételei