Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy újabb csillag

Szöveg: Takács Vivien |  2015. március 31. 13:36

„A versmondást mindig is a szívügyemnek tekintettem, így nem volt kérdés számomra, hogy benevezzek a »Lehet egy csillaggal több?!«  honvédségi tehetségkutató versenybe” – mondta Nagy Jusztina törzsőrmester, a 2012-es év vers- és prózamondás kategóriájának egyik győztese.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, ebben az évben ismét több kategóriában mutathatják be tudásukat a „Lehet egy csillaggal több?!" elnevezésű tehetségkutató versenyen a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozó hivatásos és szerződéses katonák, a katonai tanintézeti hallgatók, a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és a közalkalmazottak.

Nagy Jusztina törzsőrmester a három évvel ezelőtti tehetségkutatón indult. Mint elárulta: nem áll távol tőle a színpadi szereplés, korábban már többször is fellépett irodalmi rendezvényeken. 2012-ben Reményik Sándor Kegyelem című versével szerzett magának egy újabb csillagot. „Ez az egyik kedvenc versem. Annak ellenére, hogy nem hosszú, nagyon megindító műnek gondolom" − mondta el honlapunknak.

1595990458

Nagy Jusztina barátnőjével, Barta Terézia főtörzsőrmesterrel indult a tehetségkutatón, mindketten a verseny nyertesei lettek. „Kiváltságosnak éreztem magam, amikor ott álltam a Stefánia Palota színpadán. A mai napig úgy gondolok vissza a versenyre, mint életem egyik legjobb döntésére" – fogalmazta meg a három esztendővel ezelőtti versennyel kapcsolatos gondolatait az MH Honvédkórház Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetének munkatársa.

A törzsőrmester mindenkit csak biztatni tud, hogy nevezzen be a tehetségkutatóra, és azt tanácsolja az idei vers- és prózamondóknak, hogy saját érzéseik alapján adják elő a műveket. Jó tanácsként elmondta még azt is, hogy igyekezzen mindenki kizárni a külvilágot. „Én sokszor be is csukom a szememet, így könnyebb legyőzni a lámpalázamat" – tette hozzá nevetve.

1595990459

A „Lehet egy csillaggal több?!" elnevezésű tehetségkutató verseny célja a szervezők szerint az, hogy újra felfedezzék a Magyar Honvédség kulturális értékeit, megmutassák és bemutassák a tehetséges fiatalokat, akik közöttünk élnek, akikre büszkék lehetünk, akik példát mutathatnak társaiknak és kollégáiknak.

A versenyre a kitöltött nevezési lappal − ami cikkünk alatt letölthető formátumban megtalálható − április 10-ig lehet jelentkezni. Az elődöntők időpontja: 2015. május 7−8−9., a döntő időpontja pedig június 6.


Fotó: MH BHD