Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a belgrádi Nemzetvédelmi Egyetemmel

Szöveg: honvedelem.hu /uni-nke.hu |  2016. február 28. 18:49

A katonai alapkiképzést és posztgraduális tréninget is egyaránt érintő együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a belgrádi Nemzetvédelmi Egyetem. Az erről szóló dokumentumot február 24-én, szerdán látta el kézjegyével prof. dr. Patyi András rektor, dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, valamint prof. dr. Mladen Vuruna vezérőrnagy, rektor.

http://uni-nke.hu/hirek/2016/02/24/egyuttmukodes-a-belgradi-nemzetvedelmi-egyetemmel
A megállapodás értelmében a két felsőoktatási intézmény tudományos és mobilizációs programokkal, közös oktatási, módszertani segédanyagokkal, valamint publikációs lehetőségekkel segíti egymást az elkövetkezendő öt évben.

A két egyetem az oktatói és a hallgatói csereprogramok segítségével mentori szövetségre is lép, továbbá elkötelezi magát amellett, hogy olyan elméleti jellegű és alkalmazott tudományos kutatásokat indít, amelyekkel együttesen képviseltethetik magukat nemzetközi pályázatokon, megmérettetéseken is.

1596009619

A közös kutatások eredményeképp a közeljövőben saját szervezésű tudományos szimpóziumok és konferenciák is várhatók, bevonva a hasonló területeken mozgó oktatási intézményeket.

Az együttműködés kiterjed az értékelési és minőségbiztosítási rendszerek kialakítására irányuló akkreditációs folyamatok előkészítésére is.

1596009619

Fotó: uni-nke.hu