Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elballagtak az egri katonasulisok

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. május 23. 13:47

Mozgalmasan teltek az elmúlt hetek az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola, Szakiskola és Kollégium KatonaSuli-programban részt vevő diákjai számára. A végzősök számára a legfontosabb esemény a ballagás volt, de az időszak más programokban is bővelkedett.

A közelmúltban megrendezett ballagási ünnepségen immár második alkalommal búcsúztatta az iskola a katonasulis végzősöket. A ballagókra nem csak az érettségi vizsgák vártak és várnak, hiszen közülük többen önkéntes tartalékos szolgálatukat is megkezdik a nyáron, néhányan pedig felvételiznek az MH Altiszti Akadémiára, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.

1596013885

Ugyancsak a közelmúltban rendezték meg az Országos Haditorna Verseny országos döntőjét. A megmérettetésre a Wigner középiskola diákjai az őszi Heves megyei területi verseny megnyerésével kvalifikálták magukat. A Bánszki Dániel, Godó Ákos, Tanka Norbert és Tóth Márkó alkotta csapat volt katonák, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának munkatársai, az egri Honvéd SE, valamint az iskola segítségével és támogatásával készült a versenyre. A budapesti versenyen, kemény küzdelemben, az iskola diákjai az országos 5. helyezést érték el.

Nem sokkal ezután – a Wigner középiskola és az egri Honvéd SE közös szervezésben – rendezték meg az I. Wigner Focitornát. A versenyre olyan középiskolák kaptak meghívást, akik részt vesznek a KatonaSuli-programban vagy támogatják a hazafias nevelés ügyét. A versenyen a házigazdák a második helyen végeztek.

1596013885

Ugyancsak ennek az időszaknak volt kiemelkedő rendezvénye az immár hagyományos tavaszi „túlélő terepgyakorlat". A résztvevők a fizikai állóképességük fejlesztése mellett az elméletben megtanultakat alkalmazhatták a gyakorlatban, terepi körülmények között. Az elvégzett tevékenységek nem csak a katonai alapismeretek tantárgy elméleti ismereteihez kapcsolódtak, hanem erősítették a diákok összetartását, segítették a rajparancsnokok vezetői képességeinek kibontakozását is.