Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerésre is számíthat a Zrínyi Kiadó a 86. Ünnepi Könyvhéten

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. június 3. 10:10

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése június 4-8. között immáron 86. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet és hozzá kapcsolódóan a 14. Gyermekkönyvnapokat Budapesten és vidéken. A nagyszabású rendezvényen a Zrínyi Kiadó is részt vesz – Budapesten és Szegeden is. Sőt, a kiadó – előzetes értesítés alapján – a Szép Magyar Könyv 2014 Verseny egyik elismerésének is várományosa.

A június 4-én 16 órakor kezdődő megnyitót követően azonnal díjátadóval folytatódik az idei Ünnepi Könyvhét – tudtuk meg dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagytól, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetőjétől.

„A Vörösmarty térről rögtön a Vigadóba szól a meghívónk, a Szép Magyar Könyv 2014 Verseny díjátadó ünnepségére. A Zrínyi Kiadó gondozásában 2014-ben megjelentetett könyveinkből ötöt neveztünk be a versenyre, közülük három a főzsűri elé került. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése írásban tájékoztatott arról, hogy a díjátadón az egyik szép könyvünk elismerésben részesül. Büszkék vagyunk arra, hogy az április 23-26 között megrendezett XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kapott Budai-Díj után – amit A Nagy Háború, 1914–1918. Kézzelfogható hadtörténelem című dobozkönyvünk elismeréseként vehetett át a Zrínyi Kiadó – újabb elismerésben részesül a szerzői-szerkesztői-lektori-grafikusi-nyomdai csapatunk" – mondta Isaszegi János. S, hogy melyik könyvről van szó? A kiadó vezetője szerint, ez még egyelőre maradjon titok, annyit azonban elárult, hogy a művészeti könyvek és albumok kategóriában indult a díjazott könyv.

A június 4-8. között Ünnepi Könyvhét budapesti és a szegedi rendezvényein lesznek a Zrínyi Kiadót érintő pódiumbeszélgetések és dedikálások is. „Szerzők, szerkesztők, egyes könyvek szereplői is elfogadták a Zrínyi Kiadó felkérését és részt vesznek majd a pódiumbeszélgetéseken, dedikálásokon. Így az érdeklődők képet kaphatnak többek között arról is, hogyan készülnek a könyvek, és milyen tervei vannak a Zrínyi Kiadónak az év második felében" – tudtuk meg a tábornoktól.

További részletek a rendezvény weboldalán!