Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerést kapott a Pápai Honvéd Bajtársi Klub

Szöveg: honvedelem.hu / hadkiegeszites.hu |  2017. február 8. 9:21

Éberhardt Károly-emlékplakettet adományoztak a Pápai Honvéd Bajtársi Klubnak. Az elismerést a napokban vehette át a klub elnöke, Farkasdi Lajos nyugállományú őrnagy.

1596027326

Kossuth Lajos születésének 215. évfordulója alkalmából Pápán életre hívott Kossuth Emlékprojekt keretein belül alapították meg az Éberhardt Károly-emlékplakettet.
A 110 éve elhunyt egykori vaszari segédtanítóról, Kossuth Lajos barátjáról, a Pápa melletti Gecse sírkertjében nyugvó katonaemberről elnevezett emléktárgy arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik sokat tettek a Kossuthoz és az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó hagyományok őrzéséért.

1596027326

A második alkalommal átadott elismerést a Pápai Honvéd Bajtársi Klub kapta meg.
A klub tagjai az elmúlt időszakban számtalan, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét ápoló rendezvényen vettek részt. Több mint egy évtizede rendszeres közreműködői az ihászi csata emlékművénél megrendezett főhajtásoknak, segítik vetélkedők, megemlékezések szervezését is.

A díjat a Pápai Városbarát Egylet rendezvényén Kanozsainé dr. Pék Mária Pápa város címzetes főjegyzője, az emlékprojekt védnöke adta át a klub elnökének.

1596027326

Fotó: Horváth Ferenc nyugállományú százados