Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerően nyilatkoztak a látottakról

Szöveg: Rácz Károly mérnök őrnagy |  2012. november 13. 8:23

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) debreceni, Péterfia úti objektumában tartotta soron következő ülését a Hajdú-Bihar Megyei Védelmi Bizottság november 8-án.

1595944545

A bizottság szakmai munkája elismerések átadásával kezdődött. Szőllős Sándornak, Bocskaikert polgármesterének és dr. Fauszt Zoltánnak, Debrecen aljegyzőjének − a védelmi igazgatásban nyújtott tevékenységük elismeréseként − II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet adományozott Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az elismeréseket a HM Védelmi Hivatal főigazgatója nevében jelen lévő dr. Varga Attila ezredes adta át.

A Nagysándor József laktanyában megtartott bizottsági ülés napirendi pontjainak megtárgyalása és a határozati javaslatok elfogadása után a védelmi bizottság tagjainak Nagy Zoltán mérnök alezredes bemutatta az MH HKNYP Debrecenben lévő szervezetét, annak rendeltetését, feladatait és az elért eredményeket. Az igazgatási központ parancsnoka tájékoztatást adott a toborzás, a pályaorientáció regionális feladatairól és statisztikai mutatóiról, az érdekvédelmi munka fontosságáról, valamint a katonai igazgatási szakterületen végzett tevékenységről.

1595944545

A részletes központparancsnoki tájékoztató után a vendégek megtekintették az 1856-ban épült, műemlékjellegű laktanyában kialakított sorozóközpont munkahelyeit. A szakmai nap résztvevői megismerték a gazdasági és anyagi szolgáltatási kötelezettség központban végzett feladatait, a hadkötelesekkel történő hadkiegészítés feltételeit, folyamatát. Végigjárták a hadköteles állomány útvonalát, ahol a hadkötelezettség bevezetése esetén végrehajtandó sorozásról és a hadkiegészítési szakfeladatokról adtak tájékoztatást az igazgatási központ munkatársai.

A résztvevők elismerően nyilatkoztak a központban végzett tevékenységről, a rendezett munkahelyekről, a meglévő működési feltételekről, valamint az állomány felkészültségéről és fegyelmezettségéről.

Fotó: Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester