Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődött az első nyári repülőtábor

Szöveg: Dr. Bali Tamás ezredes |  2019. július 26. 10:36

Július 22-26. között idén első alkalommal rendeznek nyári repülőtábort a Magyar Honvédség, illetve Szolnok városának együttműködésével létrejött Honvédelmi Sportegyesület Szolnok szervezésében.

1599206545

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával megvalósuló repülőtábor célja, hogy a katonai repülőszakma megismertetésén keresztül megszólítsa a repülés iránt érdeklődő fiatalokat, valamint kialakítsa a honvédség iránti kötődést. Cél az is, hogy a táborokban szerzett pozitív élmények és újszerű tapasztalatok hatására célként jelenjen meg a katonai repülő hivatás. Emellett fontos, hogy a katonai pályára irányításon túl a későbbi katonai repülő-kiképzési programokban a potenciálisan számításba vehető fiatalok időben, előzetes repülési kiválogatáson menjenek keresztül.

1599206545

Amellett, hogy a Szolnok Szandaszőlősi Sportrepülőtéren két-két motoros vitorlázó és vitorlázó repülőgéppel zajlanak a repülések, a résztvevőknek lehetőségük nyílik a katonai repülés kipróbálására is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis harci és szállítóhelikoptereivel, valamint a harcászati szimulátorok alkalmazásán keresztül bepillanthatnak a pilóták műveleti képzésébe is.

1599206545

Fotó: Varga Norbert

Címkék