Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Előszűrő sátrat telepítettek a katonák a tatabányai kórház bejáratánál

Szöveg: Szűcs László | Fotó: a szerző felvételei |  2020. április 9. 16:10

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 57. Híradó és Vezetéstámogató Századának katonái telepítettek előszűrő sátrat a tatabányai Szent Borbála Megyei Kórház bejáratához április 9-én, csütörtökön. A sátorban mérik majd az intézmény területére lépő egészségügyi dolgozók, és a betegellátásra érkezők testhőmérsékletét.

1596077975

Balogh László őrnagy, a Szent Borbála Kórházban feladatait ellátó kórházparancsnok érdeklődésünkre elmondta: bár az intézmény több bejárattal is rendelkezik, a legutolsó szigorító intézkedések szerint csak egy bejáratot működtethetnek. A kórház sajátossága, hogy ez olyan kapu, ahol a gyalogos- és a gépjárműforgalom egyidőben halad. A torlódások elkerülése érdekében, illetve a gyalogosforgalom elválasztása miatt alakították ki az előszűrő sátrat, ahol még rossz idő esetén is fedett környezetben tudják megvárni az intézmény területére lépők a testhőmérséklet-mérést.

1596077976

„A sátor telepítésének igénye a kórház részéről merült fel. A szükséges engedélyezési eljárás után a tatai alakulattól kaptuk meg a sátrat, ami nemcsak annak köszönhető, hogy ez az intézményhez legközelebb eső katonai szervezet, hanem annak is, hogy a kórház és a laktanya között évek óta nagyon jó a kapcsolat" – mondta Balogh László őrnagy – aki egyébként a 25-ös dandár felderítő főnökségének főtisztje – hozzátéve: naponta több mint ezren lépnek be a kórház területére. Hamarosan még több testhőmérsékletet mérő eszköz érkezik a kórházba, így a beléptetés gyorsulni fog.

1596077976

„A sátrat egy rajszintű erővel, mintegy fél óra alatt építettük fel és adtuk át a kórháznak" – tudtuk meg Gajó Péter törzszászlóstól, a dandár vezénylőzászlósától. Kiemelte: két darab úgynevezett „egyes sátrat" kellett felépíteniük és összekapcsolniuk. „Várjuk a további felkéréseket. A dandár fel van készülve arra, hogy lehetőségeihez mérten segítse a kórházat" – fogalmazott a vezénylőzászlós.

GALÉRIA