Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elszállítják a Kamaraerdőben talált második világháborús bombát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. június 7. 21:25

Elszállítják, és később megsemmisítik a főváros XI. kerületében, a Kamaraerdőben június 7-én, kedden talált második világháborús bombát – tájékoztatta az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t.

Várkonyi Melinda százados elmondta: az egytonnás GP 2000 típusú bombát lakossági bejelentés alapján találták meg a Hold utca végéhez közeli erdős, üdülőövezeti területen. A honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ott semmisítik meg.
A területet 500 méteres sugarú körben kellett lezárni, ez háromszáz ingatlant érintett – közölte.

1596014747

A budaörsi repülőtér légterének korlátozását feloldották, valamint újra járható a Balatoni út érintett szakasza is, amelyet a tűzszerészi munkák kezdetekor zárták le.
A bombához vezető utat a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai tisztították meg – tette hozzá.
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: száz embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát, közülük negyvenöten a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által biztosított buszban várták meg a hatástalanítást.

A BKK Facebook-oldalán közölte: a tűzszerészi munkák miatt több járat, a 101B, a 101E, a 141-es és a 150-es busz is terelt útvonalon közlekedett.

1596014747

Fotó: Mihádik Zoltán (MTI)

Címkéktűzszerész