Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elszállították a Székesfehérváron talált tüzérségi lövedéket

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. április 26. 13:09

Egy 82 milliméteres szovjet aknagránátot találtak Székesfehérváron, a Béla út 57. szám előtti vízvezeték-építkezésen, a tűzszerészek a robbanótestet április 26-án, szerda kora délutánra elszállították.

Dr. Markovics Zita főhadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje az MTI-vel közölte azt is, hogy a korábban elrendelt zárást feloldották.

Hétfőn ugyanitt négy, 76 milliméteres második világháborús szovjet lőszer és egy, ugyancsak 76 milliméteres szovjet repeszlőszer került elő a földből.

* * *

Frissítve 13:30 órakor
A Béla úti szovjet aknagránát után újabb tüzérségi lövedéknek látszó tárgyat találtak Székesfehérváron szerdán, ezúttal a Szent Sebestyén téren.
Dr. Markovics Zita főhadnagy elmondta: térfelújítási munkák közben találták a tárgyat, a beazonosítás idejére háromszáz méter hosszan lezárták a Móri utat és a Havranek József utcát.

A lezárt területen belül 14 lakóház is van, az ott lakók a munkálatok idejére nem hagyhatják el otthonukat.

* * *

Frissítve 14:12 órakor
A tűzszerészek beazonosították és elszállították a Székesfehérváron, a Szent Sebestyén téren talált robbanótestet – közölte dr. Markovics Zita főhadnagy. Elmondása szerint egy 7,5 centiméter átmérőjű német aknavető gránátot találtak, amelyet a tűzszerészek elszállítottak.

A korábban elrendelt zárást a Móri úton és a Havranek József utcában feloldották.

Címkéktűzszerész