Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emléklapokat kaptak a vásárhelyi katonák

Szöveg: Tordai Kamilla |  2017. szeptember 17. 16:23

Dandársorakozóval kezdődött a nap az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában szeptember 12-én. A sorakozó célja az volt, hogy elismerjék a honvédelmi táborokban mentorként részt vett katonák munkáját.

1596038751

Bátor Ferenc alezredes, Hódmezővásárhely helyőrségparancsnoka a honvédelmi táborban és a nyári gyerektáborban végzett munkáért mondott köszönetet a részt vevő mentoroknak és az állománynak, továbbá átadta a dr. Ruszin Romulusz dandártábornok által adományozott emléklapokat.

Idén négyszer egyhetes turnusokban érkezett a Magyar Honvédség iránt érdeklődő közel száznegyven 12-18 év közötti fiatal az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által szervezett hódmezővásárhelyi honvédelmi táborokba. A táborok mentorai számos egészségügyi, túlélési, harcászati és fegyverzettechnikai és vízgyűjtési ismerettel fejlesztették a diákok tudását, akiknek lehetőségük nyílt megismerkedni a BTR-80 harcjárművel, és paintball-foglalkozáson is részt vehettek.
Emellett háromszor egyhetes turnusokban rendezték meg a nyári gyerektábort, ahová a Hódmezővásárhely helyőrségben dolgozók 12 év alatti gyermekeit várták. A táborban összesen további százhúsz gyermek vett részt.

1596038751

Fotó: a szerző felvételei