Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlékük örök

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: Hurtony Zsolt önkéntes műveleti tartalékos százados |  2019. november 3. 15:39

Mindenszentek és a halottak napja tiszteletére Bács-Kiskun megye több településén is rendbe tették a világháborúkban elesett katonák emlékműveit, megtisztították a hősi sírok környezetét.

1596071261

Idősebbek és fiatalok összefogásának eredményeképpen megszépültek a katonasírok és a hősi parcellák Bács-Kiskun megyében is. Kiskunhalason a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület tagjai, valamint a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot vállalt diákja közösen tették rendbe a katolikus és a református temetőkben nyugvó hősök sírjait.

Ugyancsak tartalékos katonák takarították össze a faleveleket és helyeztek virágcsokrokat, mécseseket a Kecskeméti Református Temető katonasírjaira.  A kunszentmiklósi Virágh Gedeon Szakközépiskola és Szakiskola diákjai 1848/49-es szabadságharcban őrnagyként szolgált, majd a forradalom leverése után tizenhat év várfogságra ítélt névadójuk, valamint a város temetőjében nyugvó, a háborúkban hősi halált halt katonák sírjainak a rendbetételét vállalták.

Az önkéntesek és a tartalékos katonák munkáját Gáldonyi Sándor és dr. Karácsonyiné Simkó Csilla századosok, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodája hadisír-gondozásért felelős tisztjei koordinálták.

1596071261