Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes évet zártak

Szöveg: Galambos Sándor |  2016. február 6. 17:48

Mozgalmas, feladatokban és közös rendezvényekben zsúfolt évet zárt a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete. A kecskeméti nyugállományú klub tagjai idei évre betervezett programjaik maradéktalan teljesítése mellett egyik fő feladatuknak a tagtoborzást, a „fiatalítást” tekintik. A tagságuk átlagéletkora ugyanis már jóval 70 év fölött van.

1596008411

Újvári Ferenc verses köszöntőjével kezdődött a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete évzáró-évindító közgyűlése. A vezetőség beszámolóját és az idei évre tervezett programokat Csóka Tamás nyugállományú ezredes, a klub elnöke, a pénzügyi ellenőrző bizottság jelentését pedig Eszes Lászlóné ismertette.

1596008412

A vezetőség beszámolójából kiderült: saját szervezésű programokban gazdag, pénzügyi szempontból eredményes évet tudhatnak maguk mögött a klub tagjai. Aktívan részt vettek a városi idősügyi tanács munkájában, kiváló kapcsolatot ápolnak az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal, az MH Légijármű Javítóüzemmel, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársaival és a városban működő társ nyugdíjas szervezetekkel.

Saját rendezvényeik mellett a rendszeresen részt vettek a városi ünnepségeken, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége rendezvényein.

1596008412

A beszámolási időszakban az egyesület tagjai közül húszan részesültek különböző szintű elismerésben. A repülőbázis támogatásával Budapestre, az Erkel Színházban is eljutottak, sikeres pályázataiknak köszönhetően pedig lehetőségük volt kirándulásokat szervezni Dunaújvárosba és Jászberénybe is.

A közgyűlésen az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodáját Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, érdekvédelmi altiszt, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége területi szervezetét Őrs Ágoston nyugállományú alezredes, a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületét pedig Gregor György nyugállományú rendőr alezredes képviselte.

1596008412

A rendezvény hivatalos részének zárásaként Csóka Tamás a legjobbak munkáját külön is megköszönte. Az egyesület, a honvédelem ügye, a katonahagyományok ápolása, a közösség érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a klub vezetősége oklevelet és könyvjutalmat adományozott Nemes Józsefnének, Katonáné Kovács Irénnek, Polyák Istvánnénak, Köröskényi Imrénének és Siroki Gábornénak.

1596008412

Fotó: a szerző felvételei