Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erős hit, erős akarat – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. augusztus 10. 10:09

Budapesten, a Hősök terén háromszáznyolcvanhárom, az MH Altiszti Akadémián végzett katona tett ünnepélyes esküt. A frissen avatott altiszteket Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntötte.

202008_Magyar_Honvéd_borító

Beszédében a tárcavezető elmondta: az altiszti eskü egy életre szól, azzal a katonák elkötelezik magukat hazájuk mellett, amelyért, ha kell, a legdrágábbat is feláldozzák. Benkő Tibor rámutatott, hogy az új elvek szerint képzett altisztek már egy olyan időszakban váltak katonává, amikor a Magyar Honvédség megújul.

– Önöket a 21. század kihívásainak megfelelő haditechnikai eszközökkel látjuk el. Ezek azonban önmagukban keveset érnek, ha nincs mellettük jól kiképzett, felkészült, a hazája iránt elkötelezett, lojális állomány – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter, aki az altisztek felelősségére is felhívta a figyelmet. Mint mondta, az altiszti hitvallás a hazáról és hazaszeretetről olyan szellemiséget ad, amely a katonák jövőjét is alapjaiban határozza meg.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka megjegyezte: a Hősök tere méltó helyszínül szolgál az altiszti állomány hazájukért és honfitársaikért vállalt elkötelezettségének kifejezésére. Beszédében kiemelte, az önálló magyar altisztképzés közel 100 éves értékrendből építkezik, ahol a kiképzők, az oktatók mindent megtettek azért, hogy az adott korszak körülményeinek megfelelően minél jobban felkészített katonák kerüljenek a honvédség soraiba.

További részletek a Magyar Honvéd magazin augusztus 14-én megjelenő számában!