Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Esélyegyenlőségi nap a dandárnál

Szöveg: Kelemen Norbertné törzsőrmester |  2016. június 3. 18:29

Ebben az évben a Vay-napok részeként, Hajdúhadházon rendezték meg a Bocskai-dandár hagyományos esélyegyenlőségi napját. Idén a nők voltak a rendezvény kiemelt célcsoportja, így az előadások ebben a témában szóltak a dandárnál szolgáló hölgyekhez.

A rendezvényt Szűcs Imre alezredes, az alakulat személyügyi főnöke nyitotta meg, aki méltatta a nők helytállását minden területen. Kiemelte: nélkülük nincs jól működő honvédség, meleg, rendezett család és otthon.

1596014484

Sajtos Szilárd százados, a dandár református tábori lelkésze előadásában kifejtette: családjában több generációra visszamenőleg sokan választották a katonai hivatást, így valamilyen módon a családja nő tagjainak életét hosszú évtizedeken át ez befolyásolta. Ezt követően beszélt a Bibliában, az Ószövetségben és az Újszövetségben megjelenő nőkről, azok szerepéről, jelentőségéről. Sajtos Szilárd kiemelte: nő és férfi között legfontosabb a feltétel nélküli szeretet, egymás elfogadása, a nő sokféle szerepének a férfi általi elismerése.

Vecseri Szilvia őrnagy, a Honvéd Vezérkar Személyügyi Csoportfőnökség Humánszolgálati Osztályának főtisztje, a Honvédszakszervezet Esélyegyenlőségi Munkabizottságának tagja arról beszélt, miként éli meg a nő, hogy több más szerepe mellett egy férfias foglalkozást választott hivatásául.

1596014484

Irha Edina hadnagy, az alakulat pszichológusa pedig a nők és férfiak közötti különbségekről és a nőket jellemző sztereotípiákról tartott előadást. 

Fotó: Cs. Sárkány Beáta hadnagy