Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eseménydús szombat a KEMPP-ben

Szöveg: Kálmánfi Gábor - KEMPP |  2017. május 29. 11:08

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) székesfehérvári szervezete és a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) Gyergyószentmiklósról és Nagyváradról érkező diákokat látott vendégül május 27-én, szombaton. Az emlékparkban nem mellesleg aznap gyereknapi rendezvényt is tartottak.

A rendezvény nyitányaként a gyerekek az „összetartozás" szellemiségéről beszélgettek, majd kipróbálhatták a park idei évi újdonságát, a Raptor Lézerharcot, és tájékozódási terepversenyen is részt vehettek.

A gyermeknapi rendezvény szintén további izgalmas programokat kínált a fiatal vendégeknek: katonai technikai eszközök bemutatóját (MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred: kézifegyverek,  híradástechnikai eszközök és katonai gépjárművek, MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj: RÁBA-18, kézi felderítő- és mentesítőeszközök és gázálarcba beöltöztetés), ’48-as ügyességi gyermekjátékokat, valamint Apródképzőt a kicsiknek és Hadapródképzőt a nagyobbaknak.

1596033052

Érdekesség, hogy a park eseménydús szombatján afféle KEMPP NyíltnApp-ot tartottak, amely alkalmával kültéri digitális tárlatvezetőnk teljes információs tartalma díjmentesen elérhető volt az emlékparkba látogatóknak.

1596033052

Idén év elején hirdették meg a HTBK és a KEMPP szervezésében az ötödik gyermekrajz-pályázatot. A felhívásra 848 pályamunka érkezett: Magyarország 33 településéről összesen 501, a Partiumból és Erdélyből 341 alkotás (22 településről). A Katonai Emlékpark, mint a gyermekrajz-pályázat egyik szervezője, ezen a napon vendégül látja az Erdélyből és a Partiumból érkező diákokat, akik a környékbeli gyerekekkel együtt fedezték fel a KEMPP-et, a közös nemzeti múltunk hadtörténelmi eseményeit.

1596033053


Fotó: KEMPP