Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Esküt tettek

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2018. március 29. 9:57

Szerződéses legénységi állományú katonák, valamint pályakezdő tisztek és altisztek tettek honvédesküt az MH Altiszti Akadémia színháztermében. Az eskü szövegét Borbás Sándor főhadnagy mondta társai előtt.

1599184367
A január 8-án tízhetes alapkiképzésre bevonult újoncokat Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka köszöntötte. „Az eskü mindig szent. A világban rengeteg szakma van, de a katonalét nem szakma, hanem hivatás. Az imént elhangzott szavakat jóleső érzés hallani: a haza iránti elkötelezettség az, amely hivatássá emeli a miénket"– mondta a parancsnok, majd hozzátette: „Az alapkiképzés alatt megismerték a katonaélet alapjait, ám nagyon sokat kell még tanulniuk. Tisztességgel helytálltak, de most visszatérnek anyaalakulatukhoz, ahol elkezdődnek a szürke hétköznapok. Megtanulják azt, hogy katonaként mit és hogyan kell tenniük, hogyan kell viszonyulniuk elöljáróikhoz."

1599184367
A tízhetes alapkiképzés során alaki foglalkozások, harcászat, lőkiképzés mellett a katonák egészségügyi, vegyivédelmi és műszaki ismereteket sajátítottak el. Olyan átfogó alapismeretekkel lettek gazdagabbak, amelyek jó alapul szolgálnak az elkövetkező katonai szolgálathoz.
1599184367
Fotó: a szerző felvételei

Címkékeskü