Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő-feladatszabó értekezlet a felderítőknél

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. március 18. 15:50

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatos szigorítások miatt alegységparancsnokok, részlegvezetők és vezető altisztek körében tartotta meg éves értékelő és feladatszabó értekezletét az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnoka a napokban.

1596077218

Hajnal István ezredes, az alakulat parancsnoka összefoglalta az ezred 2019. évre meghatározott fő feladatait és az év legfontosabb eseményeit.  Elhangzott: a tavalyi esztendő kiemelt feladata volt –  többek között – a Rejtett Portya szakharcászati gyakorlat, amely az ezred felderítő képességeinek fejlesztésére, valamint a rendszeresített felderítő eszközök éles bevetésére helyezte a hangsúlyt.

A XIV. Szent Márton Nemzetközi Felderítő Versenyen pedig a magyar és a külföldi alakulatoktól delegált csapatok lőkészségének, ügyességének, fizikai felkészültségének, valamint tájékozódó képességének összemérése volt a cél.

Mindezek mellett az ezred fő feladatai közt szerepelt a KFOR felderítő szakasz műveleti feladatokra történő felkészítése is.

Az áttekintés után az ezredparancsnok értékelte a vezető szervek és az alegységek elmúlt évi munkáját.

1596077218

Ezt követően Hajnal ezredes ismertette az idei évre meghatározott legfontosabb feladatokat és tervezett eseményeket, illetve az egyes szakterületekre vonatkozó elvárásait.

Az értekezlet során az alakulat vezető állománya egyéb alapvető, lényeges kérdésekben is egyeztetett, valamint az egyes szakterületek jobban megismerhették egymás idei terveit, így megkönnyítve a további koordinációt, együttműködést.

Címkékfelderítő