Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évet értékeltek az anyagellátó raktárbázison

Szöveg: Czigler Zsuzsanna százados |  2014. március 6. 17:53

Az alakulat mátyásföldi bázisán rendezték meg az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) évértékelő és feladatszabó értekezletét március 4-én. A rendezvényen − többek között − Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka és dr. Pogácsás Imre ezredes, a HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztály főosztályvezetője is részt vett.

1595967988

Nagy Attila ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka

Nagy Attila ezredes, az MH ARB parancsnoka az elmúlt év összegzéseként elmondta: a 2013. júniusi szervezeti átalakulást követően az alakulat fő feladata a különféle missziók, hazai és nemzetközi gyakorlatok, felajánlott erők, illetve a katonai szervezetek haditechnikai és hadtápszakanyaggal történő gördülékeny ellátása volt. Hozzátette: sikerként értékelhető a központi logisztikai képességek bővülése, a karbantartó-javító műhelytől kezdve a hímzőműhelyen és a méretes szabóságon át a bútorjavító műhelyig.

A parancsnok az alakulat idei feladataiként a logisztikai képességek további tervezett bővítését, valamint a központi logisztikai szakkiképzések megkezdését határozta meg.

1595967988

Az MH Anyagellátó Raktárbázis évértékelő és feladatszabó értekezlete

Baráth István dandártábornok feladatszabásában elmondta: a központi készletben lévő szakanyagokkal történő ellátást továbbra is a „jó gazda szemlélet"-et folytatva kell biztosítani.

Dr. Pogácsás Imre ezredes kiemelte: a honvédelmi célra feleslegessé nyilvánított, inkurrens anyagok értéket képviselnek, az eladásukból származó bevételt a honvédelmi tárca teljes egészében a haditechnikai eszközök felújítására, képességeink fenntartására, megőrzésére tervezi fordítani 2014-ben is.

1595967989

Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka

Fotó: Mihály András zászlós