Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiszabadult az elrabolt ukrán tábornok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. március 6. 18:28

Ismeretlenek elrabolták Mihajlo Kovalt, az ukrán határőrség vezérezredesét a Krím félszigeten lévő Jaltában – közölte március 5-én, szerdán a határőrség sajtószolgálata. Az emberrablókkal folytatott sikeres tárgyalások után szerda este kiszabadult a néhány órával korábban foglyul ejtett határőrtábornok.

A közlemény szerint – amelyet több ukrán médiaforrás ismertetett – a magas rangú tisztet, az ukrán határőrség személyzeti osztályának igazgatóját szerda délután a félsziget déli részén lévő Jalta városában, a parti őrség helyi támaszpontjának területétől nem messze hurcolták el. Mintegy negyven, zömében motoros ismeretlen elszakította a tábornokot az őt kísérő tisztektől, egy terepjáróba ültették, és elhajtottak vele.
Az előzetes adatok alapján Szevasztopolba szállították. A határőrség közlése szerint tárgyalásokat kezdtek a motorosokkal a vezérezredes szabadon engedéséről.

A krími Orosz Motorosok nevű szervezet az oroszbarát és a régi Janukovics-féle vezetést támogató Orosz Front nevű, Ukrajna keleti és déli részén szerveződött szélsőséges egyesülés része. Valószínű, hogy a szervezet tagjai követték el az emberrablást.

Újra szabad az elrabolt határőrtábornok

Az emberrablókkal folytatott sikeres tárgyalások után kiszabadult szerda este a néhány órával korábban foglyul ejtett Mihajlo Koval határőrtábornok – közölte az ukrán állami határszolgálat sajtóosztálya.

A nyomozást végzőknek forró nyomon sikerült megállapítaniuk a vezérezredes hollétét.

„A magas rangú tiszt, aki jelenleg az ukrán határőrségnek a Krími Autonóm Köztársaságban kialakult helyzettel foglalkozó operatív csoportját vezeti, folytatja munkáját" – áll az ukrán határőrség közleményében.