Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évzáró állománygyűlést rendeztek

Szöveg: Horniák Dóra |  2016. december 22. 11:32

Állománygyűléssel zárta az évet az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) december 20-án, kedden a Petőfi laktanyában.

1596024970

Az állománygyűlésen Baráth Ernő ezredes, a dandár parancsnoka felidézte és értékelte a 2016-os esztendőt, kiemelte többek között a legfontosabb rendezvényeket, a kulturális- és a sporteseményeket, valamint a kiképzési és a határ menti feladatokat. Megköszönte az állománynak az idei évben nyújtott eredményes munkáját.

1596024970

A rendezvény elismerések átadásával folytatódott. Először a 2016. évi feladatok kiemelkedő teljesítéséért járó jutalmakat adta át a parancsnok. Az év főtisztje dr. Schmidt László őrnagy, az év tisztje Horváth Éva főhadnagy, az év zászlósa Váradiné Pásztor Mária törzszászlós, az év altisztje Faludi Miklós főtörzsőrmester, az év legénységi állományú katonája Hegedűs László tizedes, az év közalkalmazottja pedig Domonkos Marcell közalkalmazott lett.

Az ünnepségen a dandár labdarúgó csapata is elismerést kapott az Ausztriában megrendezett 2016. évi MILTROPA labdarúgó bajnokságon elért második helyezésért. A dandárparancsnok elismerő oklevelét pedig a „KatonaSuli" karembléma tervező pályázat első öt helyezettje vehette át.

1596024970

Fotó: a szerző felvételei