Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Extrém körülmények között vizsgáztak a gépjárművezetők

Szöveg: Gajdos Milán hadnagy |  2018. december 13. 7:14

Két ütemben szerveztek gépjármű-vezetői felkészítő elméleti és gyakorlati oktatásokat az Irinyi János laktanyában, illetve Erdőkertesen az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) katonái számára. A foglalkozások célja az volt, hogy felkészítsék a gépjárművezetőket az osztályos fokozatok megszerzésére, illetve megerősítésére.

1599197203
A foglalkozáson – amelyre az MH 1. HTHE mellett az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központból, valamint az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központból is érkeztek katonák – mintegy hatvanan vettek részt. Mellettük az ezred vezető beosztású katonái is próbára tették manőverezési képességeiket – extrém körülmények között.

1599197203
A gyakorlati foglalkozások során a gépjárművezetők különféle ügyességi feladatokat hajtottak végre: terepen és közúton, nappal és éjszaka egyaránt vezetniük kellett. Mindezek mellett gyakorolták a sebességváltási módokat, a motor- és üzemi fékek használatát, valamint a kanyarodási technikákat is. A legnagyobb kihívást mégis az éjszakai vezetések jelentették: az előírt feladatokat a rossz látási körülmények ellenére is magabiztosan kellett végrehajtaniuk.

A tanfolyamon részt vevők sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettek.

1599197203
Fotó: Takács Gábor főtörzsőrmester