Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez történt a tűzszerészeknél

Szöveg: Markovics Zita főhadnagy | Fotó: archív |  2019. október 12. 9:19

Szeptember 23. és október 7. között összesen száznégy bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, a katonák huszonkilencszer intézkedtek soron kívül.

Tápiószőlősön egy 60 milliméteres román aknagránát került elő csatornázási munkálatok közben, Tahitótfalun, a Duna parton egy német gyártmányú, nyolc centiméter átmérőjű aknavető gránátot, Budapest XIV. kerületében, a közlekedési múzeum közelében egy 152 milliméteres repeszromboló gránátot, Gadna főutcáján egy árokban tíz centiméter átmérőjű repeszgránátot találtak.

Tatán, a fürdő mellett egy 42 mintájú magyar kézigránát, Nádasdladányon, egy magánterületen egy AO-10-es, azaz egy tíz kilogrammos szovjet gyártmányú bomba, a százhalombattai vasútállomás területén egy 10,5 centiméteres repeszgránát, Tácon, a Nádor csatorna hídjánál egy 82 milliméter átmérőjű aknagránát került elő.

Iváncsán egy építkezési területen egy ötven kilogrammos szovjet légibombát találtak, a hatástalanítás idejére – mintegy fél órára – a rendőrök lezárták a Mátyás király utat, de senkinek nem kellett elhagynia otthonát.

1596070230
Címkéktűzszerész