Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez történt a tűzszerészeknél

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2018. november 14. 12:10

Október 29. és november 11. között összesen 75 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, ebből 26 eset igényelt soron kívüli intézkedést.

Budapest XVI. kerületében, egy építkezésen egy 8 centiméter átmérőjű aknagránátot, egy 81 milliméteres ködaknagránátot és egy RG-42 típusú, szovjet gyártmányú kézigránátot találtak. Szintén Budapesten, a XIII kerületi Papp Károly utcában egy bokor alatt egy F1-es szovjet kézigránátot, az V. kerületben a Szécsényi rakparton egy 7,5 centiméteres német páncéltörő-gránátot, Felcsúton, a Petőfi utcában szintén egy F 1-es kézigránátot, Tatán az Öreg-tó partján egy RG-34-es kézigránátot, a soproni Tómalom fürdő horgászati részénél egy Faust Patrone 2 típusú kézi páncélelhárító eszközt találtak.

Pénzesgyőrön, a Fő utcában egy patakmederben egy 15 centiméteres repesz-romboló gránátra, Balatonvilágoson a nyaraló övezetben egy 82 milliméteres aknagránátra, Birin az iskola területén egy AO-25 típusú szükségbombára, Székesfehérváron a Fiskális utcában egy 82 milliméteres aknavetőgránátra, Úrhidán az Avar utcában egy családi ház kertjében egy szovjet PTAB-2,5-1,5-ös bombára bukkantak.

A robbanótesteket a tűzszerészek elszállították.

Címkéktűzszerész