Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fejlesztés uniós támogatással

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. augusztus 13. 16:35

A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala 234 millió forint európai uniós támogatásból valósítja meg a megújuló energiaforrás alapú villamosenergia-termelő rendszerek kiépítését.

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg – KEHOP-5.2.11-16-2017-00185 – „A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal projektje fotovoltaikus kiserőművek telepítésére további 3 helyszínen" című projekt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pozitív támogatói döntése alapján a projekt bruttó 234 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült, és 2018. augusztus 2-tól aláírt Támogatási Szerződéssel rendelkezik.

A projekt hozzájárul a villamosenergia-felhasználás egy részének megújuló energiaforrással történő kiváltásához, mely fejlesztés Budapest, Balatonkenese és Győr egy-egy katonai objektumát érinti. A három helyszínen megvalósuló beruházással 500 kW összteljesítményű kiserőmű létesül.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség céljai között szerepel, hogy a lehetőségeket kihasználva élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában és a környezetbarát technológiák alkalmazásában, ezzel is követendő példát mutatva dolgozóinak, szakembereinek és az oda látogatóknak.

A projekt ütemezése alapján az előkészítő tevékenységek 2018-ban kezdődtek meg, a kivitelezés pedig 2019. II. negyedévében valósul meg.

További információ:

Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal
Cím: 1135, Budapest Lehel utca 35-37.
Honlap:
www.hm.vedelemgazdasagihivatal.kormany.hu
www.ket.hm.gov.hu,
www.szechenyi2020.hu

Dokumentumok